Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 24.01.2024 13:58
Кількість переглядів: 47

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710

«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Замовник:  Відділ освіти, молоді та спорту, культури і туризму Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області код ЄДРПОУ 43920236, розташований за адрессою: вул.Головна,52, с.Керецьки, Хустський район Закарпатська обл., 89334.

2. Ідентифікатор закупівлі:  UA-2024-01-23-012593-a

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Овочі та фрукти  ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи.

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Вся інформація стосовно технічних якісних характеристик бралася з  мережі інтернет, а саме з сайтів постачальників товарів.

 

 

 

1.

Морква

Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, типової форми та забарвлення, без надлишкової зовнішньої вологості, без механічних пошкоджень.

Без нітратів, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин.

Морква повинна бути чиста, незів’яла, не м’яка. Не допускається наявність гнилі, пошкодження шкідниками.  Смак та запах-властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку.  Якість повинна відповідати нормам ДСТУ, ТУ виробника та інших нормативних документів, що діють на території  України. Без ГМО. При поставці обов’язково надаються копії протоколів випробувань харчової продукції, дійсних на дату поставки. Товар повинен бути упакований в сітки.   

 

 

 

 

 

 

 

  кг

385

2.

Буряк

Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі,  типової форми  та забарвлення, без механічних пошкоджень, не м’які, без надлишкової зовнішньої вологості.

Без нітратів, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин.

Не допускається наявність гнилі, пошкоджень шкідниками.  Смак та запах-властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Якість повинна відповідати нормам ДСТУ та інших документів, що діють на території  України. Без ГМО. При поставці обов’язково надаються копії протоколів випробувань харчової продукції дійсних на дату поставки.

Товар повинен бути упакований в сітки.   

 

 

 

 

 кг

440

 

 

 

 

 

       3.

 

 

 

 

 

 

Капуста

Головки капусти свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, не тріснуті, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками, без зайвої зовнішньої вологи.

Без нітратів, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин.

Головки повинні бути щільними або менш щільними (для ранніх сортів), колір світло-зелений, без стороннього запаху і присмаку, не пухкими, не пророслими.

Не допускається: гниль, підмороження, механічні пошкодження.  Якість повинна відповідати нормам ДСТУ, ТУ виробника та іншим нормативним  документам, що діють на території  України. Без ГМО.

Товар повинен бути упакований в сітки.       

 

 

 

 

 

 

 

кг

1350

4.

Цибуля

Цибуля ріпчаста свіжа. Зовнішній вигляд: цибулини визрілі, здорові, непророслі, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками, середнього розміру, типової форми, жовтого, світло-жовтого чи жовтувато-коричневого кольору, з сухими зовнішніми лусками, очищеними від грунту, без ознак гниття або хвороби.

Без нітратів, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин.

Допускаються цибулини з розривами сухих лусок. Цибуля має бути чистою, достатньо сухою, без механічних пошкоджень. Не допускається наявність гнилі, уражень грибковими захворюваннями та шкідниками. Смак та запах – властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Якість повинна відповідати нормам ДСТУ, ТУ виробника та інших нормативних документів, що діють на території України. Без ГМО. При поставці обов’язково надаються копії протоколів випробувань харчової продукції дійсних на дату поставки.

Товар повинен бути упакований в сітки.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кг

320

5.

Яблука

Зовнішній вигляд: плоди типові за формою і забарвленням для даного біологічного сорту, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками, з плодоніжкою або без неї, але без пошкодження шкірки плоду.

Вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості.

Розмір за найбільшим поперечним діаметром на менше 50 мм.

Без стороннього запаху і присмаку.

Не допускається: підшкірна плямистість, в’янення, побуріння м’якоті, гниль.

 Якість повинна відповідати нормам ДСТУ, ТУ виробника та іншим нормативним  документам, що діють на території  України.

Без ГМО.

Упаковка товару повинна виключити його пошкодження.   

 

 

 

 

 

 

 

 

кг

2 350

6.

Банани

Свіжі, цілі, чисті, цілком розвинуті, з жовтим забарвленням шкірки, без тріщин, з незначними залишками зеленого забарвлення на кінцях, без гнилі та підмороження. Мʼякоть щільна, шкірка від неї легко відокремлюється.  Довжина плодів – середня. Якість повинна відповідати нормам ДСТУ та іншим нормативним  документам, що діють на території  України. Без ГМО

Упаковка товару повинна виключити його пошкодження.  

 

 

 

 

кг

915

7.

Апельсини*

Якість апельсинів повинна відповідати затвердженим нормативним документам, розробленими відповідно до чинного законодавства, що діють на території України. Плоди – стиглі, свіжі, одинакові за формою, середнього розміру, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами. Запах та смак – властиві свіжим апельсинам, без стороннього запаху та присмаку. Забарвлення – світло-помаранчеве, помаранчеве. Не допускаються – плоди зелені, підморожені та гнилі. Тара (картонні харчові коробки для ,фруктів, пластмасові харчові ящики). Без ГМО.

 

 

 

кг

45

8.

Лимони

Лимони мають бути свіжі, чисті, не в’ялі, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Запах та смак притаманні свіжим лимонам, без зайвого запаху та присмаку. Колір від жовтого до помаранчевого. Без ГМО. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Наявність пошкоджень шкірки не допускається. Розмір плодів має бути не менше 8 см в діаметрі. Лимони повинні бути запаковані в ящики або спеціальні контейнери. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. Повинні відповідати вимогам ДСТУ 3355-96. Пакування згідно Заявки Замовника

 

 

 

кг

40

9.

Помідори*

Плоди повинні бути свіжі, цілі, чисті, здорові, без тріщин та інших механічних пошкоджень, не прижатими, стиглими – червоного кольору. Ступінь розвитку (стиглості) і товарного стану повинні бути такими, щоб плоди могли витримувати перевезення, завантаження, розвантаження і доставлятися до споживача у задовільному стані Смак та запах – властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху та присмаку. 

Без нітратів, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Без ГМО.

Не допускається: побуріння м’якоті, гниль.  Якість повинна відповідати нормам ДСТУ та іншим нормативним  документам, що діють на території  України.

Упаковка товару повинна виключити його пошкодження.  

 

 

 

 

 

кг

180

10

Огірки свіжі*

Огірки свіжі калібровані, першого товарного ґатунку. Повинні відповідати вимогам ДСТУ 3247-95. Огірки мають бути від світло-зеленого до темно-зеленого кольору, свіжі, зрілі, здорові, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин (відповідно до допустимих рівнів, визначених актуальними нормативними документами України), без стороннього запаху і присмаку, без гнилі. Пакування згідно Заявки Замовника

 

 

кг

70

11

Часник

Головки здорові, без ознак гниття і псування, чисті, без пошкоджень, без видимих ознак проростання та надлишкової вологої поверхні. Без ГМО. Пакування згідно Заявки Замовника

кг

6

12

Перець солодкий*

Плоди цілі, свіжі, здорові, чисті, не зів’ялі, без механічних пошкоджень, не уражені хворобами, типової для конкретного ботанічного сорту форми та забарвлення

 

кг

20

 

Постачання продуктів повинно здійснюватися у відповідності до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»; наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах».

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Розмір бюджетного призначення  визначений відповідно до кошторисних призначень на продукти харчування на 2023 рік за КЕКВ 2230.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 194 300,00 грн. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: розрахунок очікуваної вартості закупівлі здійснювався методом порівняння ринкових цін, а саме : здійснено пошук, збір та аналіз інформації по предмету закупівлі Овочі та фрукти  ДК 021:2015: 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи для забезпечення учнів харчуванням у закладах освіти, що міститься у мережі Інтернет у відкритому доступі, а також проведено аналіз закупівель  аналогічних товарів, в тому числі на спеціалізованих торгівельних майданчиках та офіційному веб-порталі оприлюднення інформації про публічні закупівлі України «ProZorro».

Розмір очікуваної вартості та технічні якісних характеристики товару визнаначався  при підборі розгляду  можливих товарів на ринку при   порівнянні декількох аналогічних товарів. За основу очікуваної вартості брали товар з  середньою   вартістю з пропозицій на ринку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь