Поради від Мінрегіону: Як підготувати будинок до опалювального сезону?

Дата: 27.09.2022 10:41
Кількість переглядів: 592

 Міністерство розвитку громад та територій України розпочало комунікаційну кампанію «Готуймося!», спрямовану на спонукання громадян активно індивідуально готуватися до опалювального сезону.

Одним із важливих заходів підготовки є проведення побутової термомодернізації власниками квартир та індивідуальних будинків. Саме первинні заходи дозволять зменшити втрати теплової енергії та створити оптимальний мікроклімат в оселях.

«До опалювального сезону повинні готуватись всі разом: державна влада, місцева влада та кожен громадянин», — зазначив Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Розроблені інформаційно-графічні матеріали спрямовані на підвищення обізнаності громадян щодо побутової термомодернізації.

Як підготувати будинок

Українцям рекомендують зменшити втрати тепла житлового будинку. Для цього потрібно провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити їх разом з дверима.

Також важливо обрати одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації.

Крім того, слід підготувати батареї опалення до експлуатації - відсунути від них меблі, забрати штори, що затримують тепло. Натомість можна наклеїти ззаду тепловідбивний екран з фольги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь