Оголошення!

Дата: 30.03.2022 10:50
Кількість переглядів: 149

ВАЖЛИВО!!!

Отримавши інформацію про викид в атмосферу сильнодіючих отруйних речовин і про небезпеку хімічного зараження, необхідно негайно надіти засоби індивідуального захисту органів дихання: протигаз (за наявності) або ватно - марлеву пов’язку, найпростіші засоби захисту шкіри (плащі, накидки, гумові чоботи) і як найскоріше залишити зону ураження. Одягнутися потрібно так, щоб залишилося як найменше відкритої шкіри.

У разі неможливості евакуації залишайтеся у приміщенні, щільно закрийте вікна і двері, димоходи, вентиляційні віддушини (люки). Вхідні двері необхідно завісити шторою, використовуючи ковдри і будь-які щільні тканини. Заклейте щілини в вікнах і стики рам скотчем, плівкою, лейкопластирем або звичайним папером від проникнення в приміщення пару (аерозолів) сильнодіючих отруйних речовин.

Запам’ятайте! Надійна герметизація житла виключає проникнення сильнодіючих отруйних речовин у приміщення.

Ознаки хімічного отруєння:

різкий біль у грудях;

сухий кашель;

нудота;

порушення координації рухів;

різь в очах та слиновиділення;

при ураженні хлором – задуха;

при ураженні аміаком – прискорене серцебиття, нежить;

маревний стан.

При підозрі на ураження сильнодіючими отруйними речовинами виключіть будь-які фізичні навантаження, прийміть велику кількість рідини (чай, молоко і т. д.) та зверніться в медичний заклад.

Надання медичної допомоги при ураженні сильнодіючими отруйними речовинами (СДОР).

В першу чергу необхідно захистити органи дихання від подальшої дії сильнодіючих отруйних речовин.

На потерпілого необхідно надіти протигаз або ватно-марлеву пов’язку, попередньо змочивши її при отруєнні хлором водою або 2 % розчином питної соди, а при отруєнні аміаком – водою або 5% розчином лимонної кислоти, і винести (вивести) його із зони ураження. У випадках отруєння сильнодіючими отруйними речовинами потерпілому забезпечити спокій і тепло.

При виході із зони зараження зніміть верхній одяг, ретельно вимийте очі, ніс, рот і відкриті ділянки тіла, зверніться за допомогою до медичного закладу.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!

ПРИ ОТРУЄННІ АМІАКОМ винесіть потерпілого з зони зараження, шкіряні покрови, очі, ніс, рот вимийте водою. В очі закапайте дві-три краплі 30% розчину альбуциду, в ніс оливкове масло.

ПРИ ОТРУЄННІ ХЛОРОМ винесіть потерпілого із зони зараження. При зупинці дихання зробіть штучне дихання. Шкіряні покрови, рот, ніс вимийте 2 % розчином питної соди або водою.

Возможно, это изображение (4 человека)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь