Про особливості виплати державних допомог в умовах воєнного стану

Дата: 04.03.2022 23:34
Кількість переглядів: 317

Про особливості виплати державних допомог в умовах воєнного стану

 

Міністерство соціальної політики в умовах воєнного стану у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України вживає усі необхідні заходи для забезпечення виплати і доставки усіх видів соціальних допомог.

В умовах воєнного стану громадяни вразливої категорій області отримують належну соціальну підтримку. 

Департаментом соціального захисту населення обласної військової  адміністрації  2 березня 2022 року отримано понад 335 млн. гривень, які спрямовано структурним підрозділам  соціального захисту населення  області для забезпечення виплати державних допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій мешканцям області нарахованих у березні поточного року. Кошти отримано в повному обсязі, на заявлену потребу. Виплати проведено по березень включно. Понад 96 тисяч сімей області отримають належні їм види державної допомоги на суму 250,9 млн. грн., 31 608 домогосподарств області отримають субсидії на суму 64,2  млн. грн., 13 780  сімей пільговиків отримають  20,3 млн. гривень  у грошовій готівковій формі на оплату житлово-комунальних послуг .

           Органи соціального захисту населення у період воєнного стану не припиняють свою щоденну роботу та забезпечують соціальний захист найбільш вразливої категорії населення, зокрема, малозабезпечені сім'ї, особи з інвалідністю, сім'ї з дітьми, одинокі матері, багатодітні родини, тощо.

           Заяви  з необхідними документами для визначення права на отримання, продовження виплати державних допомог, пільг та компенсацій подається заявником згідно чинного законодавства до територіальної громади та опрацьовуються з урахуванням обставин.

            Державні допомоги, пільги та компенсації, які призначаються з урахуванням доходів будуть опрацьовані після доступу до відповідних реєстрів. Державні допомоги і пільги, які призначаються без додаткової інформації, опрацьовуються згідно чинного законодавства.

           Управління соціального захисту населення військових районних державних адміністрацій тісно співпрацюють з територіальними громадами з питань соціального захисту осіб, які  перемістилися у зв’язку з воєнними діями.

             На сьогодні такі особи (громадяни) мають стати на облік за місцем фактичного проживання в територіальній громаді та надати інформацію про отримувані види державних соціальних допомог, а також стан виплати за попереднім місцем проживання.

             Урядом опрацьовуються  питання призначення, продовження виплати раніше призначених державних допомог, тобто без звернення громадян.

             З питання виплати недоотриманих соціальних виплат за місцем фактичного проживання, особам які вимушено переселилися, надано роз’яснення  на офіційному сайті Мінсоцполітики України.             

              Департаментом соціального захисту населення обласної військової  адміністрації  здійснюється моніторинг проблемних питань та в межах компетенції надаються роз’яснення. Деякі питання на сьогодні залишаються невирішеними.

              Фінансування на виплату всіх видів державних допомог, пільг та субсидій надійшло для всіх отримувачів України по березень включно (державні допомоги), по лютий – пільги і субсидії. У Закарпатській області всі банківські установи та поштові відділення працюють у посиленому режимі. Громадяни, які вимушено переселилися у  зв'язку із військовими діями ,  можуть отримати призначені в інших областях державні допомоги, субсидії і пільги готівкою, на картку відповідної банківської установи. У разі неотримання соціальних виплат за попередні місяці громадянами, які мали  одержати їх через банківські установи – звернутися до відділень Ощадбанку.

Якщо ви виїхали з місця фактичного проживання, ви можете отримати свої виплати наступним чином:
 1.Зателефонуйте:
 • або до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 та оберіть кнопку 2 – розділ «Пенсії, соціальні виплати та субсидії» (усі дзвінки безкоштовні);
 • або до Пенсійного фонду України за номерами телефонів, які розміщені за посиланням 
https://www.facebook.com/pfu.gov.ua  або передайте інформацію через електронний кабінет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь