До уваги!

Дата: 09.01.2022 19:41
Кількість переглядів: 185

Пам’ятка для населення

під час повені

Попередженими та готовими до можливого підтоплення мають бути не лише причетні органи управління і відомства, а й місцеві мешканці.

Передусім кожен громадянин, який може опинитися у зоні можливого затоплення, повинен знати основні правила безпечної поведінки.

Потрібно пам'ятати, що ґрунтові води, які можуть забруднюватися побутовими та іншими відходами, при попаданні в шахтні колодязі та водорозбірні колонки становлять епідемічну небезпеку. Найчастіше через воду передаються гострі кишкові інфекції, різні глистові інвазії та хвороботворні мікроби. Тому, під час повені, для пиття та приготування їжі бажано використовувати кип'ячену воду, або бутильовану питну воду.

Після повені власники приватних шахтних колодязів мають перевірити вміст води на хімічні і бактеріологічні показники в лабораторіях, які акредитовані на виконання таких послуг.  

Якщо будівля потрапила в зону підтоплення, необхідно переконатися, що житло не отримало ніяких ушкоджень та йому не загрожує руйнування, що відсутні провали грунту в будинку і навколо нього, нема небезпечних уламків та сміття. Необхідно здійснити осушення затоплених підвальних приміщень.

Електроприладами можна користуватися тільки після їх ретельного просушування.

Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою.

Все майно, що було затоплене, підлягає дезінфекції.

Якщо ви потерпаєте від високої води, для надання допомоги звертайтесь у районні відділи Державної служби України з НС у Закарпатській області, місцеві органи державної влади та місцевого самоврядування.

Сподіваємося, що наші рекомендації вам не знадобляться, але у разі необхідності - використовуйте їх і це можливо суттєво зменшить для вас небезпеку повені та її наслідків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь