До уваги!

Дата: 08.10.2021 00:03
Кількість переглядів: 214

Служба у справах дітей Керецьківської сільської ради,спільно з психологом Керецьківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів та з представником відділу освіти Керецьківської сільської ради провели захід, присвячений такій великій проблемі, як " БУЛІНГ ". Батрин Т.В. вміло привернула увагу дітей до цієї проблеми, провівши з ними, в ігровій формі, ряд вправ, які б були доступні дитячій психології.

Служба у справах дітей звертає увагу всіх громадян, на жаль, на таке поширене явище сьогодення, як БУЛІНГ. Це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї особи або групи осіб по відношенню до іншої особи. Якщо мова іде про дітей, то кривдники можуть знайти безліч причин, щоб цькувати дитину: зовнішність, що не вписується у загальноприйняті рамки, поведінка, думки, які не збігаються з думкою більшості, тощо.Яскравими прикладами булінгу є словесні образи, навмисне неприйняття дитини до колективу, шантаж та навіть побиття.

Що робити, якщо стаєш жертвою булінгу? Перше і найголовніше правило - не тримати це у секреті. Розповісти друзям, знайомим чи рідним про образи.Цього не слід соромитись. Інколи допомогти з вирішенням складної ситуації може абсолютно не пов'язана з цим людина.Також не слід звинувачувати себе у цькуванні, бо для того, щоб стати жертвою- слід просто якось відрізнятися від оточуючих.

Якщо цькування у школі перетворились зі словесних на фізичні-йдіть до директора школи або завуча та докладно розкажіть їм про це. Також повідом про ситуацію батьків.Якщо у школі є психолог, то можна сміливо звернутись до нього, щоб відновити відчуття впевненості у своїх силах та зрозуміти, як діяти далі.

За булінг, як і за будь яке порушення, передбачена відповідальність. Доведений випадок булінгу тягне за собою штраф або громадські роботи.У разі цькування неповнолітніми - відповідатимуть їхні батьки або особи, що їх замінюють. Якщо педагог або інший працівник закладу освіти став свідком булінгу- він має повідомити керівника закладу, який повинен забезпечити створення у закладі освіти безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу.

Тож, шановні батьки, слідкуйте за своїми дітьми, щоб вони не стали жертвами булінгу або не були тими, що булінгують інших!Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь