Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710
«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
1. Замовник: Березниківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області код ЄДРПОУ 26395898, розташований за адрессою: с. Березники, Хустський район Закарпатська обл., 89335.
2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-22- 017260-а.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): М’ясо (крильця курячі, свинина охолоджена, яловичина охолоджена, філе куряче, тушка куряча, четвертина куряча) ДК 021:2015: 15110000-2 М’ясо.
4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Вся інформація стосовно технічних якісних характеристик бралася з мережі інтернет, а саме з сайтів виробників товарів.
1.
|
Свинина |
Свинина без кістки, пісна (менше 15 грамів жиру на 100 грамів м’яса) охолоджена.
- м'ясо зачищене від сухожиль і грубих поверхневих плівок. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки не менше, ніж 80 %. М'ясо свинини повинно відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ, які діють на момент проведення процедури закупівлі. |
кг |
270 |
2. |
Крило куряче |
Крило куряче охолоджене, вищого ґатунку. Зовнішній вигляд: без згустків крові, зовнішня поверхня чиста, суха, не завітрена, з повністю видаленим оперенням. М’язи пружні, еластичні. Крило повинне мати запах властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. М'ясо повинно бути одержано від забою здорової птиці. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів та ГМО. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки не менше, ніж 80 %. Повинно відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ, які діють на момент проведення процедури закупівлі. |
кг |
340 |
3. |
Філе куряче |
Філе куряче охолоджене. Повинно бути щільне, пружне, на колір від блідо-рожевого до рожевого. Запах властивий доброякісному м’ясу птиці без сторонніх запахів. Зовнішній вигляд не пошкоджений, не деформований. М'ясо повинно бути одержано від забою здорової птиці. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджував, підсилювачів смаку, консервантів та ГМО. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки не менше, ніж 80 %. Курятина повинна відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ, які діють на момент проведення процедури закупівлі. |
кг |
510 |
Постачання продуктів повинно здійснюватися у відповідності до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»; наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах».
5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до кошторисних призначень на продукти харчування на 2024 рік за КЕКВ 2230.
6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 181000,00 грн. з ПДВ.
7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: розрахунок очікуваної вартості закупівлі здійснювався методом порівняння ринкових цін, а саме : здійснено пошук, збір та аналіз інформації по предмету закупівлі М'ясо (крильця курячі, свинина , філе куряче, ) ДК 021:2015: 15110000-2 М’ясо для забезпечення учнів харчуванням у закладах освіти, що міститься у мережі Інтернет у відкритому доступі, а також проведено аналіз закупівель аналогічних товарів, в тому числі на спеціалізованих торгівельних майданчиках та офіційному веб-порталі оприлюднення інформації про публічні закупівлі України «ProZorro».
Розмір очікуваної вартості та технічні якісних характеристики товару визнаначався при підборі розгляду можливих товарів на ринку при порівнянні декількох аналогічних товарів. За основу очікуваної вартості брали товар з середньою вартістю з пропозицій на ринку.